• Kredieten

Leningen op afbetaling

Wat is een lening op afbetaling?

Via een lening op afbetaling of LOA leent u een som van een kredietverstrekker die u dan terugbetaalt binnen een afgesproken termijn en op vastgestelde data. Dit systeem van periodieke terugbetalingen zorgt ervoor dat op de eindvervaldag zowel het ontleende bedrag als het kostenpercentage zijn voldaan. U kan een leningen op afbetaling afsluiten voor verschillende doeleinden. Voor de aankoop van een auto, voor een verbouwingen of zelfs om voor het maken van een reis of betalen van uw studies. Het is echter niet altijd een verplichting om een factuur binnen te leveren, u kan ook het doel voor zichzelf houden. Let wel, in dit laatste geval ligt het kostenpercentage vaak een stuk hoger. 

Een alternatief voor de LOA is de verkoop op afbetaling. De handelaar waar u de verkoopsovereenkomst mee afsluit zal u dan een uitgestelde betaling toestaan. Vaak zijn hier ook intresten verschuldigd. Speur de markt af naar de mogelijkheden en vergelijk ze grondig om het beste voorstel voor u specifieke situatie te bekomen. 

Een ander mogelijkheid is het krediet zonder intrest. U koopt in dat geval iets, en betaalt het terug binnen een bepaalde termijn. Zoals de naam doet vermoeden worden hier geen extra kosten aangerekend. Let op bij dit type van aankoop dat u de maandaflossing kan dragen. Immers, waneer u niet voldoet aan de terugbetalingen zullen verwijlintresten worden aangerekend, deze zullen er voor zorgen dat deze kredietvorm aan het einde van de rit toch een dure onderneming wordt. 

Welk bedrag kan je lenen? 

Dit hangt af van je persoonlijke situatie. De kredietverstrekker zal een analyse maken van je verdiensten en maandelijkse vaste kosten. Als er genoeg inkomsten overblijven om van te leven, zal het krediet worden toegestaan. 

Op welke duurtijd mag je terugbetalen ?

Afhankelijk van het bedrag en het type krediet zijn er minimum en maximum looptijden. Vaak situeren deze zich tussen 12 maanden en 10 jaar. Wij helpen u graag voort om de ideale kredietvorm en looptijd voor u vast te stellen. 

wedo4you

Wat doen wij voor u?
Een krediet sluit u niet elke dag af. Daarom helpen wij u graag doorheen het hele proces. Wat is het doel van het krediet, en wat zullen de extra kosten zijn die u aan het einde van de rit hebt betaald. Wij maken samen met u de analyse zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Op basis van wat u verdient en wat u andere vaste kosten zijn zullen, bepalen we de looptijd. Zo zal u zich met de maandelijkse aflossingen niet nodeloos pijn hoeven te doen. En wordt de aankoop die u plant geen gesel. 

  

 

Actualités

Partir aux sports d’hiver avec un bébé ou un enfant 07/12/2022 - Vous envisagez peut-être d'emmener votre bébé ou votre enfant de moins de 3 ans en vacances au ski. Dans ce cas, il est important que vous lisiez ces conseils. Lire la suite ...
Préparez votre voiture pour l’hiver 18/11/2022 - L’hiver arrive à grands pas et s’accompagne souvent de températures glaciales avec beaucoup de désagréments pour la voiture. Préparer sa voiture pour l’hiver peut s’avérer très utile. Quelques conseils. Lire la suite ...
L’assurance obsèques prend en charge les proches pendant le processus de deuil 07/11/2022 - De nombreuses personnes ont une perception erronée de l’assurance obsèques. Une assurance obsèques est bien plus que le versement d’un capital pour payer les frais funéraires, elle prend surtout « en charge » les proches au décès d’un être cher. Lire la suite ...

Newsletter

Champ obligatoire
Champ obligatoire

Coordonnées

Dassy & Massagé SPRL
Courtier en assurances
Chaussée de Louvain, 605
5020 Namur (Bouge)
FSMA n° 102671 A
Tél (081)21 49 49
info@dmas.be