Leningen op afbetaling

  Wat is een lening op afbetaling?

  Via een lening op afbetaling of LOA leent u een som van een kredietverstrekker die u dan terugbetaalt binnen een afgesproken termijn en op vastgestelde data. Dit systeem van periodieke terugbetalingen zorgt ervoor dat op de eindvervaldag zowel het ontleende bedrag als het kostenpercentage zijn voldaan. U kan een leningen op afbetaling afsluiten voor verschillende doeleinden. Voor de aankoop van een auto, voor een verbouwingen of zelfs om voor het maken van een reis of betalen van uw studies. Het is echter niet altijd een verplichting om een factuur binnen te leveren, u kan ook het doel voor zichzelf houden. Let wel, in dit laatste geval ligt het kostenpercentage vaak een stuk hoger. 

  Een alternatief voor de LOA is de verkoop op afbetaling. De handelaar waar u de verkoopsovereenkomst mee afsluit zal u dan een uitgestelde betaling toestaan. Vaak zijn hier ook intresten verschuldigd. Speur de markt af naar de mogelijkheden en vergelijk ze grondig om het beste voorstel voor u specifieke situatie te bekomen. 

  Een ander mogelijkheid is het krediet zonder intrest. U koopt in dat geval iets, en betaalt het terug binnen een bepaalde termijn. Zoals de naam doet vermoeden worden hier geen extra kosten aangerekend. Let op bij dit type van aankoop dat u de maandaflossing kan dragen. Immers, waneer u niet voldoet aan de terugbetalingen zullen verwijlintresten worden aangerekend, deze zullen er voor zorgen dat deze kredietvorm aan het einde van de rit toch een dure onderneming wordt. 

  Welk bedrag kan je lenen? 

  Dit hangt af van je persoonlijke situatie. De kredietverstrekker zal een analyse maken van je verdiensten en maandelijkse vaste kosten. Als er genoeg inkomsten overblijven om van te leven, zal het krediet worden toegestaan. 

  Op welke duurtijd mag je terugbetalen ?

  Afhankelijk van het bedrag en het type krediet zijn er minimum en maximum looptijden. Vaak situeren deze zich tussen 12 maanden en 10 jaar. Wij helpen u graag voort om de ideale kredietvorm en looptijd voor u vast te stellen. 

  wedo4you

  Wat doen wij voor u?
  Een krediet sluit u niet elke dag af. Daarom helpen wij u graag doorheen het hele proces. Wat is het doel van het krediet, en wat zullen de extra kosten zijn die u aan het einde van de rit hebt betaald. Wij maken samen met u de analyse zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Op basis van wat u verdient en wat u andere vaste kosten zijn zullen, bepalen we de looptijd. Zo zal u zich met de maandelijkse aflossingen niet nodeloos pijn hoeven te doen. En wordt de aankoop die u plant geen gesel. 

      

   

  Actualités

  Comment avoir une meilleure épargne-pension ? 18/05/2022 - 3 millions de Belges, entre leurs 18 et 64 ans, épargnent pour leur pension. Pour ce faire, la moitié d’entre eux passent par une compagnie d’assurance. Tous les experts s’accordent à dire que l’épargne-pension via un contrat d’assurance est un bon investissement. Lisez plutôt ces trois conseils et qui sait, votre épargne-pension pourrait encore vous rapporter plus. Lire la suite ...
  À partir de mi-2023, seules les voitures entièrement électriques seront fiscalement déductibles 06/05/2022 - À partir de juillet 2023, les entreprises seront fiscalement encouragées à préférer les voitures entièrement électriques aux plug-in hybrides. Mais quid des mesures fiscales jusqu’à mi-2023 ? Lire la suite ...
  Trois conseils pour votre assurance vélo  18/04/2022 - À l’image de l’assurance omnium auto, le marché propose différentes formules d’assurances (omnium) pour le vélo. Il est donc important de bien vérifier les conditions avant de souscrire une assurance omnium vélo. À cet effet, n’hésitez pas à contacter notre bureau Lire la suite ...

  Newsletter

  Champ obligatoire
  Champ obligatoire

  Coordonnées

  Dassy & Massagé SPRL
  Courtier en assurances
  Chaussée de Louvain, 605
  5020 Namur (Bouge)
  FSMA n° 102671 A
  Tél (081)21 49 49
  info@dmas.be